6 dic 2020, 10:23  

Ти ще простиш ли? Дали ще простя? 

  Poesía » De amor
241 4 10

Помниш ли, помниш ли, сумракът тих,
пейката, тръпнеща в здрача?
Стих, тъй несръчен, на теб посветих,
сричах го – да не заплача.

 

Помниш ли топлата, милваща длан –
вятър в косите ни меки?
Ясна Луна, с поглед в бъдното взрян –
виждащ отвъд и далеко.

 

Помниш ли, помниш ли как разцъфтя,
тихо салкъмът, на двора?
Той я целуна, целуна го тя –
птица насън избърбори.

 

Помниш, разбира се в утрото как,
сребърни струни, дъждовни –
пееха, плачеха – може би в знак,
че сме открили разковник.

 

Помниш ли, минаха много лета,
скрежът покри ни косите.
Ти ще простиш ли? Дали ще простя?
Сенки две  влюбени питат.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??