Ти си хубава! Толкова хубава,
че земята под теб изчервяваш.
И цветята, небето, звездите са влюбени.
Всяка гара. И влак, заминаващ...
Ти си хубава! Толкова хубава,
че усмихваш света и планетите.
Хора, пътища. Безизходни улици.
Непрогледни от мрака, тунели.
Ти сияеш. Много си хубава!
От самия живот, N-та степен, стократно.
По си приказна, сякаш си чудо!
Даже слънцето търси – сянка за хлад...
Ти си хубава! Не! Съвършена си!
Тези влакове спират по гарите,
и вагоните тъжни са. Чакат да влезеш.
Безпосочни са иначе. Бариерни. И стари.
Ти си хубава! Толкова истинска,
че във сън не побирам дори да мечтая.
Боже, моля те! Днес си ми близък...
Тя е мое последно желание...
... ти си хубава, колкото моя си...
Стихопат.
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados