9 ago 2011, 12:10

Ти си моят грях 

  Poesía
4077 3 39

По стиха "Не опозната" на Етчи - Анета Саманлиева

 

 

Ти стана моят грях, нали си Ева...

И непорочна бе, но с мен сгреши,

аз ябълката райска ти подадох,

поисках, пожелах те, а и ти...

 

Една от многото, поредната ми стана.

Не знаеше покварата на моя свят.

Поисках тялото ти, оскверних душата,

не цветето, жената в теб узнах.

 

От дива, непокорна и неопозната,

изваях страстна, пълна с грях жена,

във ада на живота те изпратих

и те обрекох да се луташ там сама.

 

Ти Ева бе... от многото ми Еви,

без плът и образ вече си сега,

Едем за тебе ще остане вечност,

далечна и от миналото ти мечта.

© Христо Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??