6 ene 2012, 13:41

Ти знаеш ли... 

  Poesía » Otra
553 0 4

Ти знаеш ли, че има свят различен,

над който слънцето не иска да залезе,

свят, в който тайно ходя аз сама,

когато искам да избягам

от болката край мене в света?

 

Издигнала съм каменни стени,

за да запазя този свят от злото,

за да останат вътре съхранената любов

и истинската вяра в доброто!

 

Там всяка мисъл дава ми искра живот

и сила аз да продължа напред,

да вярвам, че в утрешния ден

светът във власт ще бъде на доброто.

 

Там птиците, разперили криле,

огласят въздуха с любовни химни,

кристално чисти водопади от мечти

обливат ме с пръски райска свежест.

 

Цветята радват моите очи

с пъстротата на дъгата,

изпълва  с радост моето сърце,

защото вярва в любовта и добротата!

 

Разбира се, и болката понякога е тук,

страхът от утрешния ден и от съдбата,

но въпреки това, светът е само мой

и дава ми подслон, когато имам нужда.

 

Но случва се

мрак страшен скрива слънцето над моя свят,

цветя изсъхват, спират птичи песни,

светът помръква и гърчи се животът в него,

неистово поема глътка въздух,

за да запази всяка светлинка,

пробиваща си път през тъмнината.

 

Тоз мрак страхът е – злото що сковава

душата моя, щом безмълвно страда тя,

но слънцето показва се, пробива мрака,

погалва с обич всяка живинка

и връща вярата ми в света единствен,

превръща го в рай  мечтан от мен.

 

Най-ревностно аз пазя този свят

от злоба, лицемерие човешко и от пошлостта.

Оставила съм ключ единствено за тебе,

и знай, че туй ключът е за моята душа…

© Росица Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво! Пази го !
  • Благодаря за коментарите!
  • Всеки има свой свят, където да избяга. Браво
  • Хубаво послание! Но живот, зазидан зад дебели стени, е непълноценен!
    Доброто винаги побеждава, затова, не се страхувай!
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??