Тихо…е
Тихо е………толкова тихо,
че Тихото стъпва на пръсти..
Тихо е…….. толкова тихо,
че Бога не смее, да се прекръсти….
Тихо е… (Сянка поляга в памук)
…та чак е прозрачно от тихо….
Любовта – и тя издъхна без звук -
да не погуби святото тихо...
Тихо е .. тихо… Застива в каданс -
шеметен танц на обречен дервиш.
И тихо… като в призрачен транс -
Липсата - с нокът.. докосна клавиш….
И тихо, тихо …някак без думи -
запя посред сцена Тъгата,
и легна Тихото нежно между ни,
и у нас …заваля…Тишината..
Шш… тихо! – Тихото пее….
- приспива тъгата…
Шш…тихо! - Тихото сее…
- зачева Самотата….
Рене
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados
Таня, благодаря, скъпа!