20 mar 2019, 1:38

Тилипатски мисли 

  Poesía » De humor
619 3 16

Вий да знайте: аз не съм тъкава!

Вятърничава и празноглава!

Имам мозък! Не е плява!

Ама, има тилипат тъдява!

Аз съм като даскалица строга!

Кът погледна остро, кат си мога,

Сичко живо съ снижава!

Нито мърда, нито шава!

Ама, пусти тилипат, 

Праща мисли, на инат!

Да мъ праят простовата!

Да съм смешна в маалата! 

Та, кът прати мисла проста,

аз виднага я изказвам!

Много, много ни приказвам!

Изпрасквам я и продължавам!

Няма с тилипати да съ занимавам! 

Пък, ако някой казаното не разбира,

с тилипата нека се припира!

Аз съм жена сериозна! Строга!

Да съ занимавам с тях, не мога!

© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??