2 nov 2008, 14:45

Точно там... 

  Poesía
480 0 6

Точно там

По прашни друми,
кални, лепкави пътеки,
свистяха гуми.
С грозни дрипи,
вместо дрехи,
рояк замислени и бледни,
с очи свирепи, ледни
редяха шумно  думи гневни,
тревоги тежки или дребни
лежаха на челата състарени.
Крадяха мигове отмора
със чаша кофеинов дим
и пак поемаха в затвора
на свойта младост преброена,
на старост суха, отредена...
И в мигом тук са, после там...
не виждат слънце,
не чувстват срам
и всеки сам е
в тълпа крещяща,
със кръв шуртяща
от плът горяща!
И точно там, във полумрака,
от светлините приглушени
ръката моя твоята намери,
душата ми любяща те дочака!
Потъна хаосът студен,
замлъкна и отровната им глъчка,
и силно в теб притиснах се,
не исках дълго да те пусна.
Целунах устните горещо,
страхът по нас се разтопи,
слепците спрели, вледенени
разбраха как са грешни!
Как празно е
в света претъпкан,
как тихо е
в шума на път към
утрешната безутешност
и прах е всичко без човечност!
А ние с теб - две влюбени сърца,
в калта сме като слънчева сълза!
А ние с теб - две огнени кълба
все още носим, търсим любовта!
И ние с теб - звезди във полумрака...
Душата ми отново те очаква!

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • точно там...светят две звезди във полумрака...
    с обич...за теб.
  • Браво! Много е хубаво!
  • "А ние с теб - две огнени кълба
    все още носим, търсим любовта!"
    !!!
  • Дам.. харесва ми края.. лъч светлина след всичкия този прах и хаос.
    Доза оптимизъм има в стиха ти, Тед, харесва ми
  • Поздравления и от мен!!!Силно и истинско!!!
  • "А ние с теб - две влюбени сърца,
    в калта сме като слънчева сълза!" Невероятно!

    Изтръпнах!Страхотен заряд носи стихотворението ти!
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??