Точно този, най-лошия ли си избра,
точно той ли събуди сърцето ти
и подобно на цвете го стъпка в пръстта,
със замах ти отряза крилете?
Точно този ли пусна в своята нощ,
точно той ли целуна гърдите ти,
пак ли с него се любихте до сутринта
полудели от страст, недопита?
Точно този, с кинжала в едната ръка,
а във другата - с ябълка зряла
те превърна с отрова и обич в жена-
преродена, завършена, цяла.
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados