29 oct 2010, 10:42

Той пита ме 

  Poesía » De amor
666 0 3

Той пита ме:

 

"Какво сърцето ти обърна?

  Какво очите натъжи?

  Далечен пътник ли се върна?

  Нечакан зов ли долови?

 

  Нима не ме обичаш вече,

  или пък никога не си?

  Къде си? Даже тази вечер

  владеят те онез мечти,

 

  които никога пред мене

  ти не посмя да споделиш.

  Защо? Очакваше след време

  да отшумят сами? Грешиш...

 

  Една голяма, силна жажда

  измъчва те и те души.

  Несбъднат повик се обажда

  и всичко светло в теб руши...

 

  Аз няма да ти преча. Нека

  сама познаеш своя кът.

  Щом не откри у мен Човека

  от своя сън - на добър път!"

© Марина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздравявам те!Страхотно е и някак много близо до мен го почувствах
  • Браво!
    Отличен стих!
  • Много тъжно и много мило...
    "Една голяма, силна жажда
    измъчва те и те души.
    Несбъднат повик се обажда
    и всичко светло в теб руши..."

Propuestas
: ??:??