13 abr 2020, 13:25  

Той знае 

  Poesía » Filosófica
395 5 3

Проскръцват тихо катинарите. Ръждясахме.
Виси ни примка тишина на гушите.
Подсмихва ни се песимистът : Май я втасахме!
Така и трябва, щом поета слушате!

 

На него слабост са му, а и сила думите.
И вятърът за подвиг му е крантата.
Войничета поетът прави - от куршумите,
а пък смъртта - подсилва му поантата.

 

Ще грачи той по мрак. Зловещо. Да се стреснете.
Поетът пак предвожда лунатиците.
Не бойте се! Той знае - сутрин мракобесните,
Историята беси - за езиците...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??