Животът ми е милото море,
което всекидневно теб обича.
Не питай под откритото небе
дали пред любовта ти коленича.
Отнесен от торнадото любов,
любовно за момичето си пея.
То грее и ме прави жив и нов.
Наричайте момичето ми фея.
Дали защото просто съм поет,
или защото болка ме събаря,
сърцето ми не става бучка лед.
То всяка топлина я приповтаря!
Отиваш си. Отиваш накъде?
Изгуби се копнежът ти за „ние“?
Животът ми е сладичко кафе,
което през годините си пия.
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados