25 jul 2012, 16:07

Тоя дъжд 

  Poesía » Otra
842 0 15

 

Защото сам. И се отвори

да влезе тоя дъжд при теб.

Ха, ти очакваше простора,

спасителния звездолет?

 

Но хлуйна хлад и нещо влажно

през сетивата пропълзя.

Вода. Каквото и да кажа.

Каквото да мълча - видя,

 

как тя отнякъде се стича

и по на заден план - града,

във който ще си по-самичък,

отколкото преди дъжда.

 

Не си ли? Жива перодръжка,

в една ръка незрима, свише,

а тоя дъжд е, тоя дъжд е

мастилото, с което пише.

 

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??