Възседнал ме е вирус някакъв проклет!
Харесал ме е, вкопчил се е здраво!
Разправят, тръшкал де що падне му наред…
Ох, чак ми идва да го удуша направо!
Не мисля, че е коронована особа…
С по-простичък е, мисля, произход.
Почерпих го обилно (не с бонбона)
а с куп илячи и със босилко̀в сироп.
Опитах, но не стана с профилактика
да го изплаша този мераклия.
Приложих спешно нова тактика -
ще го прогоня с греяна ракия!
На него взе, че страшно му хареса,
а за мезе поиска зелева салатка,
луканчица на тънички парчета,
и огнена вода със вносна марка!
До мен си легна и заспа веднага.
Не шмърка и не кашля, завалията!
Заспах до него, трябва да призная,
(дано да не ревнува половинката)…
А утре съмне ли, без притеснение
вратата ни решително ще му отворя!
За трети в спалнята ни (няма две мнения),
макар и вирус, на мига ще го изгоня!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados
Хубава вечер! Благодаря за поетичното партньорство!