Зелени пътеки, неравни
тоз път изглеждат,
и клони с обаяние
в покаяние се навеждат.
Слънце блазни тез равнини,
където погледа стига.
Ала пусто е сега,
понеже има само тъмнина.
Така мисли, мое ми сърце,
че грозна би била нощта,
тя, която тъне в нищета!?
Не би било обаче,
понеже красотата вижда само красота!
© Гергана Данаилова Todos los derechos reservados