14 jun 2014, 13:29

Тревата 

  Poesía » Otra
313 1 2

Тревата под краката ми е мъртва.

Косена е във безпощадно време.

Пелиновият дъх сега накъртва

и тази смърт не мога да приема.

 

Из нея още мърдат безнадеждно

щурци и мравки, корени и листи.

Жужат пчели полека, много нежно,

а бръмбарите щурат се замислено.

 

Била е някому любовно ложе.

Била е ласка, радост за очите.

Сега е победена - не, не може

да чуе птици тихо как долитат.

 

Смъртта ù ме уплаши, разтревожи.

Трева нетрайна – някой ще си каже.

А друг на кравите си ще я сложи,

без нищо в него да потрепне даже.

 

С тревата колко спомени умряха

за нашите безумно дълги нощи.

Звездите летни там се разпиляха,

когато ти обичаше ме още.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "С тревата колко спомени умряха

    за нашите безумно дълги нощи."

    Не може споменът да тръгне ей така
    със всяка смърт бродирала ни пътя.
    Той жилав е почти като трева
    и като нея е почти безсмъртен...
  • Тревата - една от любимите ми теми! Прекрасен стих!
Propuestas
: ??:??