Тревичка
Аз съм мъничка тревичка,
беззащитна и зелена,
аз съм дом за всяка птичка
жива в нашата вселена!
Искам радост да ви дам
и надеждата на всеки,
че светът е тъй голям,
а животът е во веки!
Сутрин рано аз отпивам
от росата чуден сок,
той ми дава жива сила,
за да срещна моя Бог!
Вечер лягам си доволна
и заспивам сладък сън,
пак сънувам, че съм волна
и отново чувам звън!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Todos los derechos reservados