11 jun 2009, 10:22

Тромпет 

  Poesía
335 0 0

                     ТРОМПЕТ

 

Самотен тромпет към небето

мъката  си в звуци излива.

В езерото риби в кръг се въртят,

над тях проплакват патици диви.

 

Във краката лежи шапка пробита,

в нея дребни монети с очи на мъртвец.

Като малки слънца те светят в очите.

Заглежда се в тях притихнал щурец.

 

Залезно слънце по тромпета играе,

в злато залива притворил очите си мъж.

Минувачи притихват своите крачки.

Магията свърши. Изсипа се дъжд.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??