24 ago 2018, 16:19

Трябва да е лято 

  Poesía
331 0 4

Трябва да е лято!  
Знойно, тежко, жежко!  
Покрило с бронзови загари,  
горещите женски тела,
хитричко ги разсъблича 
в ефирни, полупрозрачни рокли.  
Трябва да е лято!
 Опърничаво и маранисто, 
да пресуши реките,  
препълнени от късни дъждове,  
вливащи в дълбоки язовири, 
наедрелите снаги.  
Трябва да е зряло лято,  
да разбужда слънчогледови очи,  
царевицата да прежълтее, 
житото за жътва да се засуши.  
Трябва да е безгрижно и игриво лято, 
малките котета да израстат,
  неусетно, заедно с децата,
  играчките да разглобят.  
Трябва, трябва да е лято,  
къпините да пуснат черен сок, 
бъзът от тежест да се скърши,  
боровинката, да се услади!

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Лято,лято ама толкова грехове се натрупват че останалите сезони не стигат за опрощение.
  • Ще се отложи! Със сигурност! Нали знаеш приказката? " По заповед на Щуката, за мен да е сполуката!". Е! Щуката заповяда есента да почака.
  • Аз предлагам, есента да се отложи за неопределен срок
  • Трябва? Е? Лято е! И идва есен... Сега? Хареса ми творбата ти, Мистерия.
Propuestas
: ??:??