Чакащи промяната голяма,
пишем статуси във фейса.
С чакане обаче няма
как да се качим на рейса.
Слушаме лъжи и обещания,
вярваме на всякакви агенции.
Пак ли в политическите състезания
ще спечелят личните претенции?
Всеки има право да решава,
да гласува и да определя.
Свободата даром не се дава!
Изборите - те са във неделя!
Ако спрем да пишем простотии
и дадем гласа си за децата,
ще сме част от чудната магия
да си определяме съдбата.
Всеки сам, попарата дроби си,
после си я сърба надробена.
Скрити зад житейските кулиси,
потни пият пак вода студена...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados