15 mar 2011, 22:00

Тръбите 

  Poesía » Civil
392 0 0

"... когато вечерта смирено гасне
и тихи пазви тиха нощ разгръща
да приласкае скръбни и нещастни."

Димчо Дебелянов


Чуваш ли ги,
чуваш ли?
На детството ни
скръбните тръби?

 

Засвирят ли -
в нас яростта притихва.
Всичко в миг замира.

 

... Сякаш само времето
единствено върви.
Върви умислено.
Печално
се усмихва.

 

То
крачи с крачките
на много уморен човек,
изстрадал всичко -
нищо не узнал.
Заслушал се
с мъчителен копнеж
в тръбите.

 

 

© Иван Бързаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??