15.03.2011 г., 22:00 ч.

Тръбите 

  Поезия » Гражданска
368 0 0

"... когато вечерта смирено гасне
и тихи пазви тиха нощ разгръща
да приласкае скръбни и нещастни."

Димчо Дебелянов


Чуваш ли ги,
чуваш ли?
На детството ни
скръбните тръби?

 

Засвирят ли -
в нас яростта притихва.
Всичко в миг замира.

 

... Сякаш само времето
единствено върви.
Върви умислено.
Печално
се усмихва.

 

То
крачи с крачките
на много уморен човек,
изстрадал всичко -
нищо не узнал.
Заслушал се
с мъчителен копнеж
в тръбите.

 

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??