29 mar 2017, 2:47

Тръгнал Ежко да се жени 

  Poesía » De humor
861 2 4

   ...

Тръгнал Ежко да се жени
а на среща все проблеми.
Ту му Лиса червенее,
а пък Свраката чернее.
Жабата му е кряклива
Мишката пък е свидлива.

Ходил сто пъти на среща,
ни една не му харесва.
Ето че на дървен плет,
срещнал Сова за късмет.
-Сово,ти си умна птица,
де да беше хубавица.
Бих се с тебе аз венчал
и до гроб с теб бих живял.

Совата глава поклаща.
-Който с мен говори плаща,
но на тебе Еже клет
ще ти дам един съвет.
Виждам търсиш хубавица,
да е умна и чистница.

А не виждаш Еже ти ,
че си пълен със бодли.
Хем краката са ти къси,
хем носът ти все се въси.

Плесна Совата с крилата
и отлитна към гората.
-Виж я ти,перната крава.
Взела мен да поучава.
Не ми трябват ни устати
ни влечуги,ни пернати.
-Ще намеря аз такава,
 дето мене да приляга.

Тъй без булка си остана, 
Бай ви Ежко капитана.
 

© Dena Spyrou Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??