19 jun 2013, 16:03

Тръгване без болка 

  Poesía » Otra
477 0 10

Желая ли или не искам

тече животът ми - река.

За него палците си стискам -

не мога да го отрека.

 

И искам хубав да го правя.

Да бъда негов вечен роб.

И щом пред пропаст се изправя,

да прескачам своя гроб.

 

Когато по цветята ходя

и сещам чуден аромат,

към бъдното си да проходя,

да се прекръстя над комат.

 

Когато болест ме налегне

и мойто тяло се сушù,

до мен животът да полегне

и пак от смърт да ме спаси.

 

Когато радост ме споходи

и лъч в очите заблести,

до мене внуче да походи -

с усмивка то да ме свести.

 

Когато в немощ аз залитна

и сбъркам крачките дори,

от здраво рамо да политна

в последните за мен зори.

 

И в сухите очи накрая,

кога сълза се търколù,

ще тръгна може би за рая

и няма, няма да боли.

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??