31 ago 2011, 16:15

Тук не е София 

  Poesía
1024 0 20

 

Аз и жена ми сме в кухнята двамата.

Тя прави торта. Ще трябват и орехи.

Вземам чукалото. Доста корави са.

После ги чистим. Усещам си ноктите.

 

Слушам през рамо. Вратата – отворена.

Вънка на двора ни зреят доматите.

Чувам и сливите. Сладко говорене.

Мисля, че те си приказват за лятото.

 

Жива чешма се прозява пред къщата.

Тя тази сутрин пропя във очите ми.

Уж е вода, но съвсем не е същата.

Слънчево-хладно ветрее в гърдите ми.

 

Тук не е София. Кротка махленщина.

А пък прането се слива с природата.

Аз и жена ми обичаме сенчица.

"Влюбено женени" ни е породата.

 

Топло небе. И букети от облаци.

Тайно си шушнат с цветята в градината.

Птички бърборят щастливо по морза си.

Август е. Осмият месец в годината.

 

© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??