15 oct 2016, 21:33

Твоето различно у теб 

  Poesía » Otra
227 0 0

 

                    „Вътре в теб има нещо различно от теб“

                                                  Руми

 

Погледни в себе си, не се бой!

Там има нещо различно от теб,

Ин и Ян, Ян и Ин – те също са твои,

и отпред ще гори само Денеб.  

 

Разкъсваш ти в жажда за живот

за пореден път търбуха на смъртта

и ще изживяваш всеки миг

докрай в неговата пълнота.

 

Разбрал си много за живота,

но дали – основните неща?

Парите непотребни са когато

отсреща липсва доброта.

 

Някъде в тръстика укулеле

започва химни за Инана.

Анубис затанцува с Кали,

отправяйки към теб покана.  

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??