25 ene 2018, 1:16

Твојата куќа 

  Poesía » De amor
335 1 0

Твојата куќа има душа

и тогаш кога е празна и заклучена

кога си верен на своите спомени

кога внатре вреви убавата поезија

кога ѕвездите на покривот

ги положуваат шапките

твојата куќа има душа

и тогаш кога во неа сме странци.

 

 

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??