Jan 25, 2018, 1:16 AM

Твојата куќа 

  Poetry » Love
331 1 0

Твојата куќа има душа

и тогаш кога е празна и заклучена

кога си верен на своите спомени

кога внатре вреви убавата поезија

кога ѕвездите на покривот

ги положуваат шапките

твојата куќа има душа

и тогаш кога во неа сме странци.

 

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??