11 nov 2017, 9:02  

Творителен падеж 

  Poesía » De humor
548 0 0

Разбира се, отнема още време

да се сътвори значителен детайл.

И може с пръсти да се дооформи,

с трик дефекта да се замъгли,

да се задраска, да се шлифова,

да се извади и да се прибави,

да се лакира и пак да се занивелира.

 

Релефът правилно ли пасна?

А, формата почти се утвърди!

Да се запретнем, да дообмислим,

да доогледаме и развъртим.

Ръцете казват, че овалът е перфектен.

Хайдете със мен да втъчем

и идея, и асоциация, и извод.

Пък да се загрижим и да сложим край.

 

Че има ли творец, който да не знае,

че оставя от своя опит и старание

във всеки дървен крак на маса!

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??