15 feb 2022, 12:04

Творя си инсомния 

  Poesía
666 5 9

Разум строг пази друми затворени

към отдавна заключени двери

и с логични закони говори ми

как проблеми сама ще намеря:

 

Укроти се, безумна мечтателко!

Стига вече си гонила дивото!

Имаш работа, дом и приятели,

за какво тичаш боса в копривата!?

 

За какво си обяздила вятъра

и препускаш след куп невъзможности!?

Приеми, че животът театър е

и недей да го правиш по-сложен!

 

Май е прав. Сто тревоги надвиснали

си създавам. Творя си инсомния

от безплътните  нишки на мислите,

а духът ми се скита, бездомен.

 

Може би ми е време, наистина,

да престана с небесните замъци,

но сърцето ми просто усмихна се

и прошепна ми тихичко „няма, пък“!

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??