5 nov 2011, 18:27

Тя и Той 

  Poesía » De amor
1310 0 15

Тя е вълната изменчива,

Той е ронливият бряг,

Тя е щурата, ветрогонната,

Той - страхливо изплъзващ се.

Тя е опасно непредсказуема,

Той - неразгадаемо тайнствен.

Тя е вятър в косите и в шепите,

Той - изтичащ часовник пясъчен.

Тя е знойният летен ден

с юлската жажда неутолена,

с отблясъците и сенките.

Той е мастилено нощен

и звездно далечен -

прилив и отлив.

Тя и Той -

вечният кръговрат

на неизчерпващи себе си

същности...

© Цветана Качерилска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??