19 ago 2005, 23:24

Тя не разбираше 

  Poesía
628 0 3
Тя не разбираше шума, но я болеше
от всеки звук преминал
през нощта,
в която крясъка от истини кървеше,
а пясъка раздираше очите
до нетърпимост в непонятното
и режеше вълните на хиляди парчета ...

Морето разгневено се замята,
плющеше яростно ,
разбиваше се в близките скали...
По гърбавото било,
над дюните
ревеше
от раните си мрежи си плетеше...

А тя притисна шумнотата на нощта,
със дланите си топли
и се превърна в сребърна камбана...
Зазвъня,
в очите й от обич изсветля,
а сянката му ... нежно я прегърна ...

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??