8 mar 2017, 16:42

Тъчскрийн 

  Poesía
1002 0 3

Тъчскрийн

 

Изпрати ми себе си
в пиксели.
Докосвам те с пръст,
не натискам.

Напред да отмятам,
не искам!

Ето ги нашите мигове, 
ето ги!
Хубави,
истински!

Същите улички,
по които вървяхме
ръка за ръка
и си липсвахме.

Онова пълнолуние,
в зеленото
на твойте очи.

Първите крачки към теб
с мисълта, че ти
ще си майката.

Смешният стриптийз,
тараторът на свещи.

И как ги оставихме
другите да посрещат
новия век,
а двамата с теб
кротко танцувахме
боси върху паркет.

Новият век!
Дойде с технологии,
не спести изкушения!

Светът е на клик
разстояние,
готов да изсипе
вълни.

Пръста отпускам,
и леко го
плъзвам
върху екрана
от гланц.

Ето го там,
ето го

           нашият танц!

 

© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??