Тъчскрийн
Изпрати ми себе си
в пиксели.
Докосвам те с пръст,
не натискам.
Напред да отмятам,
не искам!
Ето ги нашите мигове,
ето ги!
Хубави,
истински!
Същите улички,
по които вървяхме
ръка за ръка
и си липсвахме.
Онова пълнолуние,
в зеленото
на твойте очи.
Първите крачки към теб
с мисълта, че ти
ще си майката.
Смешният стриптийз,
тараторът на свещи.
И как ги оставихме
другите да посрещат
новия век,
а двамата с теб
кротко танцувахме
боси върху паркет.
Новият век!
Дойде с технологии,
не спести изкушения!
Светът е на клик
разстояние,
готов да изсипе
вълни.
Пръста отпускам,
и леко го
плъзвам
върху екрана
от гланц.
Ето го там,
ето го
нашият танц!
© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.
© Иван Бърдаров All rights reserved.