28 mar 2024, 16:56

Тъга 

  Poesía » Del paisaje
79 0 0

Уморена от битки, от неспирни войни

със горчилка преглъщам, във гърдите тежи.

Защити ме от мрака, невъзможен мой свят,

претвори ме отново в раннопролетен цвят 

 

Облечи ме във черно, със дантели, с корсет,

освети ме в червено, със огньове безчет.

Отнеми горестта ми, превърни ме в мъгла,

надалече отвей ме, към самотни места.

 

За да стигна до него- Господар на съня

и в прегръдка вълшебна да заключа духа.

Чародеи могъщи, покорили нощта

сътворяваме прелест, подчинили деня.

 

Хоризонтът светлее, отминава мига

на взаимност блажена, ранобудна тъга

атакуваща с болка, се завръща със взрив,

зазвучава отново съдбоносен мотив...

 

© Мария Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??