29 oct 2013, 20:18

Тъгата 

  Poesía » Otra
651 0 1

 

                                  „Тъгата прави костите чупливи”

                                 Георги Господинов ”Физика на тъгата”

 

Тъгата – капчици катран в сърцето –

оглозгва го като бездомно куче.

Раздира ни, зачерква ни небето.

След нея нищо няма да се случи.

 

След нея ще сме топла, няма пепел.

Гласът ни ще е изоставен в мрака.

Душата ни ще се побира в шепа

и никой никъде не ще ни чака.

 

Тъгата ще е господарка властна

на дните ни до края на живота.

Ако не я излъжем и оттласнем,

завинаги в дома ни ще се кротне.

 

А костите ни ще са плахи и чупливи.

Едва ли някога ще се засмеем,

едва ли някога ще сме щастливи...

Тъгата... просто да я надживеем.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Развълнува ме! Наистина ни прави чупливи. Чувствам стиха ти някак мой. Благодаря!
Propuestas
: ??:??