Тъгите на българина
Какво е България днес?!
Каква е обстановката сега?!
Ами всички първом живеем в стрес,
а след това е война, война...
Първом се стреляме,
след това крадем
и... щем, не щем,
всичкото си богатство
на вятъра ще дадем.
Не съм песимист, нито реалист,
но съм на петнадесет и ме е страх -
не съм и оптимист, защото в живота
все още съм плах.
Где да диря път, та да успея след години?!
Да продавам свойта плът и това да е моят поминък?...
Някой го прави, но аз не!
Затова ли Левски в смъртта се удави -
за да проиграем България на сантасе?!
Няма да я бъде тая! Ще живеем ей тъй... -
някой като роб, друг като бей,
често ще се каем
и ще си викаме: Въй! Въй!
© Здравко Андонов Todos los derechos reservados
да промените света и да стане по добър!