Mar 25, 2008, 9:01 AM

Тъгите на българина 

  Poetry » Civilian
809 0 1

 Тъгите на българина

Какво е България днес?! 

Каква е обстановката сега?! 

Ами всички първом живеем в стрес,

а след това е война, война...

 

Първом се стреляме, 

след това крадем

и... щем, не щем,

всичкото си богатство

на вятъра ще дадем.

 

Не съм песимист, нито реалист,

но съм на петнадесет и ме е страх - 

не съм и оптимист, защото в живота

все още съм плах.

 

Где да диря път, та да успея след години?!

Да продавам свойта плът и това да е моят поминък?... 

Някой го прави, но аз не! 

Затова ли Левски в смъртта се удави -

за да проиграем България на сантасе?!

 

Няма да я бъде тая! Ще живеем ей тъй... -

някой като роб, друг като бей,

често ще се каем

и ще си викаме: Въй! Въй!

                  

© Здравко Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Един млад човек с будно гражданско чувство! Разчитаме на вас
    да промените света и да стане по добър!
Random works
: ??:??