тучният житен
клас е наведен
празният е и
щръкнал и вреден
тъй и с човека
като с играчка
тучния свеждат
вредният мачка
© Стоян Минев Todos los derechos reservados
!
С жена да спориш,
си белята дириш, без
да подозираш.
С жена да спориш,
дириш си белята - и
из небесата.
А с нея спòриш
ли все пак, че прàва е -
да се престòриш!!!
!