13 may 2015, 21:56

Тъй както ме научи мама 

  Poesía » Civil
237 0 2

ТЪЙ КАКТО МЕ НАУЧИ МАМА

 

Оставих ли у хората следа?

Те ще си спомнят ли за мене?

С катрана ли са ми, или с меда?!

Забравата ли ще ме вземе!

 

Но много хора бях подал ръка,

все някой може това да си спомни!

Аз няма всичко туй да отрека-

вода все носех в здрави стомни!

 

Стремях се с хората да съм добър,

да им помогна, ако трябва.

Не съм стоял в Живота по хатър...

Мен всяка работа ме грабва!

 

Не съм  си служил  със лъжи!

За туй съм гледал всички във очите,

на старата си слава не лежах,

помагах, мога ли, в бедите!

 

Не са издигали над мен чадър,

не ме е тласкало и чуждо рамо.

Стремях се с хората да съм добър,

тъй както ме научи мама!

   30.11.2014г- София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??