10 feb 2015, 16:44

Тъжна вест 

  Poesía
254 0 0

 

Тъжна вест

И тази сутрин селската камбана,
трагична вест оповести!
И с тъжните си удари остана,
да стене в моите уши!

Починал е съсед от махалата.
Аз виждам хора със цветя.
Отворена за всички е вратата.
Тъга у хората чета!

Човекът дълго време боледува,
оплака се от "сух" корем.
Отиде в София да се лекува -
от рак той беше поразен...

Опитаха се с "нож" да го лекуват,
но скоро Смъртта го отне...
Лекарствата му "пет пари не струват"
Така си мисля аз поне!

Щом болестите тръгнат да върлуват,
не може никой да ги спре!
Дори "Светци" от горе да те чуват,
Небето ще те прибере!
16.07.2014г.Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??