26 ene 2013, 10:44

Тъжно 

  Poesía » Otra
331 0 2

 

Толкова съм странен, луд, различен.

Трудно ми е сам да се позная.

На наивник някакъв приличам,

който с любовта игра играе.

 

Тя не може все да ме намери.

Скрил съм се умело, безпогрешно

и треперя, истински треперя.

В чуждите очи изглеждам смешно.

 

Но живея със надежда бледа,

все пак тя при мене да намине.

Глупаво е, ала както гледам

и животецът ми като дим в комина

 

се изнизва  мирно и полека.

Няма нищо светло да се случи.

Нямам даже собствена пътека.

Ще си ида тихо, като куче.

 

Нищо важно всъщност не направих.

Няма кой за мене да ридае.

Ни дете, нито дърво оставих...

Шепа сняг – ще се стопя нетраен...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нищо не се знае, може да има аплодисменти на финала!Поздрав, прекрасен стих!
  • "Ни дете, нито дърво оставих...
    Шепа сняг - ще се стопя нетраен..."
    Всички сме като шепа сняг, но ще остане този стих...Поздрав!
Propuestas
: ??:??