20 abr 2008, 10:13

Тъмната стая 

  Poesía
590 0 1

Тъмната стая, пространство без врата.
Тъмната стая, кубче в човешката ръка.
Тъмната стая, късче самота.
Тъмната стая, черна скала до брега.

Често до нея отивам,
търся пролука,
но винаги оставам навън,
навън да чакам, тука.

Морето до мене бучи,
бурята в него не спи.
Отварям слепите си очи
и виждам хиляди удавени съдби.

А тъмната стая все там си стои,
гледа невъмутима и само мълчи.
Черна усмивка по стените пълзи 
и тихо се ронят бели сълзи.

© Цвети Векова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Трудно е да определя какви чувства останаха у мен,след като прочетох стиха ти.Красив е и въздействащ
Propuestas
: ??:??