6 abr 2023, 9:43

Търговия 

  Poesía
168 0 0

днес порокът!

е вървежен - 

хем намахан - 

хем наежен 

 

и печалби 

валят - рукват 

и мнозѝнна 

кръв изсмукват 

 

колчем 

все така върви - 

колчем 

все така търчи -  

 

зло 

ще се ощастливи - 

а добро - 

отдалечи 

 

,..,..,................................. 

 

днес порокът! 

е обмѐнен - 

хем наперен - 

хем безценен 

 

и печалби 

се доставят 

в брой -

и умопомрачават

 

колчем 

все тъй и върви 

колчем 

все тъй и търчи 

 

адът  

ще се обнови - 

а от Рая 

ще звучи 

 

песен 

горестнопечална 

от невяра

изначална 

 

...................................................... 

 

тази - Боже - търговия 

отстрани и изличи я

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??