7 nov 2010, 18:57

Търсейки смисъла 

  Poesía
519 0 2

Връщам се сега, там, на онези булеварди,

които някога сама пресичах,

спомена за тебе вардих, чаках те и те обичах.

Връщам се сега и в уличките малки -

виждам се - пак вървя сама,

виждам даже стъпките си жалки и чувам как

пак твоето име мълвя...

 

Питам се сега – защо ли беше?

На кому бе нужно всичкото това?

Вечно самотата ми тежеше

и сама си вярвах, че ми е щастлив деня.

Ала не. Денят не бе щастлив, ни месецът

и годината дори... Когато срещаш всеки празник и успех самичък,

повярвай ми, БОЛИ!

 

Ей за туй се връщам – да издиря смисъла едва, едва...

Обичала съм? - Да. Но това не ме сгряваше, когато

треперих от студ, отново сама...

Просто смисълът не е само в това!

© Галина Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Връщам се сега и в уличките малки -
    виждам се - пак вървя сама,
    виждам даже стъпките си жалки и чувам как
    пак твоето име мълвя..."

    Дано намериш истинския пламък,който да те топли.
    Забрави за запалената кибритена клечка ,от която
    болезнени спомени ,канени и неканени, в теб се приютяват.
    Красиви стихове ,написани с мъка
    Харесах

  • много е смислено!разчувства ме и страшно ми хареса!
Propuestas
: ??:??