27 abr 2017, 21:32

Търси се 

  Poesía » De humor
239 0 0

Търси се!

 

(Не визирам никого, просто една самоирония)

 

Тръгнах кръшно към мегдана,
ама нали се малко позабрайвам,
достойнството си клетото потърсих,
все някъде закътано остайвам.

Бръкнах в джоба – няма го, ей на,
па се поразмислих, где така!
Ще да видя в шкафа със илачи,
малко нервно днес ми се видя.

Слезнах в мазето при бъчвата със вино,
дали пък не е пило – пустий му акъл,
да изтъркаля там във пършуляка,
и да е заспало скрито под чадър.

Ама няма! Хукнах аз към двора,
бях садила китки и сардели,
дъл' не съм го бучнала и него,
та да земе да цъфти и пее.

Брей, че търсене голямо падна,
даже в бабиния оръфан скрин,
нравственост е тръгнало да учи,
за депутатин – важен господин.

Па си рекох, даскалския му характер,
има ред и дисциплина,
с пенсията крета, все да стига,
за илачи разни и супа от коприва.

В курника се вдигна олелия,
влезнах, та да видя и от там,
петела и кокошките-носачки,
кълвяха го, а то почервеняло бе от срам!

Грабнах го под душа да го лъсна,
че да има вид и да е вървежно,
изтръсках го и сложих го във джоба,
ей накрая – тръгна ми надеждно!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??