24 ago 2011, 16:13

Търся те 

  Poesía » De amor
2692 4 12

Пак те търся в очите на тъжното лято

и очаквам да чуя любимия глас,

минал сякаш през мен, като полъх на вятър,

и пленил мойте мисли с най-нежната власт.

 

Пак очаквам да чуя познатите думи,

подредили в ума ми парченцата смях

и разбили се в мен, като нежни куршуми

от отминали чувства, надежди и грях.

 

Ти остана във мен, като песен на птица,

скрита в повей на вятъра в тиха гора,

като топлия допир - на нежна къдрица

в светлосиньото утро на бледа зора.

 

Ще останеш в очите ми - капчици милост

от забравено време на слепи мечти,

в недокосната мисъл за нашата цялост,

във прозрачните нощи -  две нежни следи.

 

Ще останеш в ума ми - притихнала вечер

със лице от коприна край огъня бял,

като стон от душата на давещ се глетчер,

в твойте топли очи - от любов изгорял.

 

Ще те търся в сълзите на тихите нощи,

разпилени в съня ти - от звездния прах,

ще се моля на времето, ще се моля за още

от любимите устни... без милост и страх...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??