В забързаното ежедневие,
понякога се разминаваме
и всеки е зает с проблемите,
които някак си решаваме...
А после вкъщи се прибираме,
забравяйки навън тревогите.
Домът е място за намиране
на радост, обич и спокойствие.
Домът е място за споделяне,
на думи, мисли, нежност, тишини...
Място, където да обменяме
идеи, чувства, ласки и мечти.
Домът е мястото за сигурност,
за принадлежност, също за уют.
където не е нужна бдителност,
защото си приет с всеки кусур.
Не е до покрив или до стени.
Щом ме обгърна със ръцете си
и тихичко ми каза "Остани!",
намерих своя дом в сърцето ти.
© Ива ВалМан Todos los derechos reservados