10 oct 2018, 14:05  

Участ 

  Poesía » Filosófica
271 0 2

УЧАСТ

 

Избрах си всичко сам в живота свой,

избрах на всяка крачка бран нелека,

избрах страдание, тъги безброй,

поех по по-неравната пътека.

 

Избрах това подтикван от копнеж

да уча жадно висшите уроци,

които светят ярко като свещ

в словата на поети и пророци.

 

Избрах несгоди в земния живот,

за да натрупва опитност душата,

но щом за първом вдишах кислород,

забравих, че избрах си сам съдбата.

 

И почнах да се плача разгневен,

че бил безкрай несправедлив живота,

но в миг предречен лъч проблесна в мен –

отхвърлих на заблудата хомота.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??