Учителко любима, учителко добра,
ти - вечна вдъхновителка в нашите сърца.
Учителко прекрасна, тази дето ни плени,
и научи ни, че в живота сме сами!
Ах, не беше лесна твоята задача,
чак като се сетим, сърцата ни прескачат.
Ти взе ни малки, глупави и луди,
беше търперлива, а постъпките ни - щури!
Ти ни даде всичко, научи ни на ред,
и с тебе гордо крачихме напред.
Едва ли без теб щеше да има сега
и една наша сбъдната мечта!
Учителко наша любима,
благодарим ти за всичко сега!
Учителко наша любима,
вечно ще останеш в нашите сърца!
© Марияна Атанасова Todos los derechos reservados