Зима е, но пак ни липсва сняг,
времето е пролетно буквално.
Пеперудки литнали са чак,
но това е вече май нормално...
Няма го снегът от спомените,
в които газеше се над колене.
Няма ги вихрушките на Коледите,
а заместват ги поля зелени...
И децата малки не познават
месеците цели в белота,
на разказите за това дори не вярват,
че познават само своето сега...
Зимен е сезонът на хартия,
но дефакто как да го наричам?
Няма ли я бялата стихия
той на Зима някак... не прилича...
Даже виното на гърлото се спира,
не е същото изпивано преди...
Зима е, а пием още бира -
Прав ли съм, или пък не, кажи...
03.01.2021.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados